Як боротися з колишнім мешканцем квартири, який хоче повернути її собі?

Я був прописаний до своєї рідної бабусі 1991р. З нею мешкала її сестра, яку вона прописала до себе з Клайпеди
1988г.В1998году моєї бабусі стало погано, вона при смерті і незабаром вона умерла.К Її сестрі приїхала її племінниця із Пскова, яка народилася і проживала до виїзду в Псков в Таллінні. Вони подали на мене до суду, нібито сестра моєї бабусі не давала дозвіл на мою пропіску.Когда я жив до 99года все було правильно, а як померла бабуся я незаконно значить був прописаний. Вони подали на мене до суду. Суд я виіграл.После суду племінниця оформила опіку над тіткою, щоб проживати в Москві, але без можливості прописки. Тітка померла 7 місяців назад.Опекунша із Пскова пройшла раннє всі інстанції, щоб прописатися самої або свого сина, але скрізь була відмова. Тоді вона в 2009 році виїхала в Псков і фактично кинула свою опікувану, а та була вже не ходячою. Мені вона про це не сообщіла.І за квартиру вона два роки не платіла.Телефон відключили. Я жив весь цей час у дружини, раз в два місяці я приїжджав в ЕИРЦ за жирування і оплачував квартіру.Все квитанції з 1999года сохранени.Я знав в ЕИРЦ про смерть тітки і поїхав на квартиру, так як прописаний я там дин, я викликав майстра і зламав старі двері і поставив нову. Від старих дверей ключів мені не залишили, іншого виходу я не відел.В квартирі була суцільна антисанітарія, моль літала по квартирі, таргани бігали свободно.Вещі вони збирали з помоек.Запах-вонь.Я природно почав все вибрасовать, наводити порядок.Готовіть квартиру до капітального ремонту.Оформіл договір соціального найму, розпорядження префектури про зміну фінансово-особового рахунку. Колишній був на мою бабушку.Подключіл телефон, оплатив усі борги за квартіру.отдал документи на приватизацію. Минуло шість місяців після смерті тітки, опікунка стала дзвонити із Пскова в управу і дільничному. І знову каже, що я не правильно прописаний і що у ній залишилися там якісь речі.
Замучила по телефону всех.Я хотів подати на неї в суд, але не знаю її адреси. Що я можу зробити, щоб припинити нападки з її боку. У квартирі вона не коли не була зареєстрована навіть тимчасово.
Заранее спасибо Вам.

Віталій.

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Віталій. В даному випадку ви вже зробили все можливе: у вас на руках є постанова суду про законність вашого проживання в квартирі. Незабаром ви оформите квартиру у власність. Якщо дана особа захоче витребувати у вас речі нехай звертається до суду. У вас є докази того, що вона за власною ініціативою покину квартиру і не з'являлася в ній 2 роки.



























nero завантажити

 

Додаткові матеріали:

  • Чи має дідусь право на квартиру, якщо відмовився від приватизації в свій ча ...
  • Чи можна вступити у спадок, якщо було залишено заповіт?
  • Чи можна зняти з реєстраційного обліку особа, яка відмовилася від приватиза ...
  • Порядок визнання спадкоємця недостойним в судовому порядку
  • Реєстрація колишньої дружини в муніципальному житлі без згоди квартиронайма ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ