Чи можна добити матеріальної компенсації за пошкоджену техніку від брата?

Проблемма:
У мене є брат близнюк. У зв'язку з певними обставинами ми змушені проживати з ним і старими батьками в одній квартирі. Відносини між нами і його з батьками огидні. Брат поводиться так, ніби він сам у квартирі господар і всі інші повинні йому підкорятися. Для досягнення мети він не гидує ні чим. Батьків не слухає, не вважає їх авторитетом і ні в чому не допомагає їм. Одного разу на цьому грунті і підкріплений крадіжкою фотографій з сімейного альбому між мною і ним стався черговий скандал. Намагаючись переконати брата повернути фотографії протягом 3-х років і не отримуючи певної відповіді коли це буде зроблено, я психанув і залишив його і себе без інтернету, сподіваючись, що брат вийде на контакт і почне предметно говорити на тему проблемми. Однак, брат не став обговорювати питання повернення фотографій, зроблених ще дідом, а відкрито поліз в чергову бійку і на наступний день, користуючись моїм відсутністю в квартирі, зайшов до мене в кімнату і вивів з ладу необхідну мені для роботи апаратуру. Взагалі, треба відмітити, що він завжди для досягнення своєї мети або позначення домінуючого положення в родині завжди застосовував цей прийом - псування майна або його захоплення з подальшим вимогою або приниження, у вигляді вибачення чи ще чогось, або тиску на власника захопленого майна.
Питання:
Яким чином я можу примусити брата повернути в даний момент настільки цінні фотографії для сім'ї і для мене і,
Чи зможу я змусити його відремонтувати зіпсовану їм апаратуру або змусити його придбати мені іншу в якості компенсації і надалі захистити себе і батьків від подібного роду дій з боку проживає з нами родича?

Євген

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Євген. Фотографії є власністю не тільки вашої, але й вашого брата, батьків. Ви можете домогтися ремонту пошкодженої техніки або отримання грошової компенсації у судовому порядку, направивши відповідну заяву. Ви не сказали, ваш брат просто зареєстрований в квартирі, або ж є власником її частки? Якщо перший варіант - то можете в судовому порядку виселити його з квартири.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна приватизувати муніципальну квартиру без згоди одного з мешканців?
  • Як виселити з приватизованої квартири проживають в ній родичів, які не мают ...
  • Як роз'їхатися з другим власником квартири, якщо його частка становить 1/9 ...
  • Як вирішити житлове питання з братом, який не дозволяє здавати квартиру?
  • Спадкування майна спадкодавця за правом представлення

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ