Чи можна відмовитися від послуг нотаріуса з відкриття спадкової справи?

Добрий день. Котрий місяць б'юся з оформленням у спадок 1/2 частки квартири, що дісталася нам у спадок від померлого батька. Решта 1/2 - у нашій з дочкою власності . Справа доходить до маразму. Велено було отримати різні довідки (БТІ і т.п.). Беру відпустку, ходжу, вистоюю нескінченні черги, пояснюють - дати не можуть, немає запиту від нотаріуса. Іду знову до нотаріуса - прийняти не можуть, по спадкових справах треба записуватися заздалегідь. відпусток проходить. Нарешті отримую запит, повертаюся назад, щось одержую, щось - отримую через місяць. Відпустка пройшов. Нарешті отримую ніби як останнім. Беру відпустку за свій рахунок, їду до нотаріуса - виявляється це не те (розмова йде про дублікаті загубленого договору передачі). Виявляється мені дали не те - дали копію з печаткою, що вона відповідає оригіналу, треба їхати в інше місце і отримувати САМЕ дублікат. Їхати сил немає, часу немає. Це Москва, і величезні кінці. Дзвоню, додзвонюється. Пояснюють (добре, попалася дуже чуйний і компетентна людина, що дублікати видаються тільки на договори передачі до 1998 року, а договори з 2000 року саме там на гаражні, де я і отримувала копію, завірену печаткою та привезену до нотаріуса . Передзвонюю нотаріусу. Вислухавши мене (вислуховував помічник), з кимось порадившись, посилається на нібито відсутність нотаріуса, типу, телефонуйте в інший день. митарства набридло! Що ж я як футбольний м'ячик відфутболювати нотаріусом та його помічниками без належної інформації і підтримки. ПИТАННЯ: чи можу я відмовитися від послуг даного нотаріуса і завести справу у іншого? Друге: чи повернуться від колишнього нотаріуса зібрані мною документи /довідки (кров'ю, потом, часом, грошима, нервами і іншим)? І ТРЕТЄ: куди я можу і по якій формі надіслати претензію на непрофесіоналізм і некомпетентність, а також за відсутність бажання допомагати людям даного нотаріуса. Буду вдячна за відповідь. З повагою, Ольга

Ольга

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ольга. Спадкове справу відкривається один раз, звернутися до іншого нотаріуса ви не зможете. Існує варіант, передачі справи іншому нотаріусу, але для цього необхідна згода інших спадкоємців, згода нотаріуса, який відкрив справу, згода нотаріуса, якому ви хочете передати справу, а також розпорядження Нотаріальної палати. На підставі цих документів Міністерство юстиції видає наказ про передачу справ.

Вам не обов'язково особисто відвідувати нотаріуса, Ви можете довірити це представникові (ч.1ст. 1153 ГК РФ), для чого необхідно видати представнику довіреність на ведення спадкової справи. Наші юристи допоможуть вам у цій справі.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може муніципальна квартира увійти в спадкову масу?
  • Як вирішити спір про спадкове майно між кількома спадкоємцями?
  • Як з'ясувати куди переїхала контора нотаріуса, у якого було відкрито спадк ...
  • Чи можна довести неякісність наданих юридичних послуг?
  • Що робити, якщо у нотаріуса немає другого примірника відмови спадкоємця від ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ