Як стягнути аліменти з укладеного і якщо можливість позбавити його батьківських прав?

Шлюб розірвано 14.09.2004 року. Судовий наказ про стягнення аліментів від 04.10.2004 року. Постанова про порушення виконавчого провадження від 06.08.2008 року. Раніше в Москві не брали, казали "За місцем прописки відповідача ", а у Воронежі просто не забирали документи з пошти. Аліменти не виплачувалися.
Раніше про місцезнаходження відповідача не було жодних відомостей. Мати відповідача повідомила судовому приставу по м. Воронежа про те, що не знає про місцезнаходження сина.
Сьогодні з'ясувалося, що відповідач перебуває з 2005 року в місцях позбавлення волі у Воронезькій області. Термін був 5 років, але через бійку збільшений ще на 4 роки (зі слів відповідача).
Питання таке:
1. Яким чином можна оформити позбавлення батьківських прав на дитину (відповідач не заперечує і готовий написати заяву про відмову від батьківських прав, але мені здається, що ця заява в даній ситуації вже не дуже важливо).
2. Відповідач просить написати заяву про те, щоб тимчасово не відправлявся виконавчий лист в місця відбування покарання, так як він хоче достроково звільнитися і все-одно там він нічого не отримує. Чи варто виконувати це прохання і так чи йдуть справи зі стягненням аліментів насправді. Я чула про те, що в такій ситуації мені може бути встановлене якесь допомогу від держави, яке він надалі буде повертати вже державі.

Катерина

Відповідь юриста:

Привіт, Катерина. 1. Позбавлення батьківських прав батька дитини можливе лише у випадках передбачених Сімейним Кодексом Російської Федерації, таких як злочин, скоєний проти життя і здоров'я чоловіка або самої дитини, нехтування батьком батьківськими обов'язками, зловживання батьківськими правами і т.д. Позбавити колишнього чоловіка батьківських прав може тільки суд. Для чого вам необхідно подати відповідну заяву до органів правосуддя.
2. Та, насправді, якщо платник аліментів знаходиться в місцях позбавлення волі, аліментні виплати можуть виплачуватися державою, яка згодом витребує їх з платника аліментів. До того ж, аліментні виплати ніяк не впливають на дострокове звільнення ув'язненого.
Наші адвокати допоможуть вам скласти позов і направити його до суду.

 

Додаткові матеріали:

  • Як позбавити батьківських прав батька дитини, якщо він не допомагає дитині ...
  • Чи можна позбавити батьківських прав батька, який не сплачує аліменти і не ...
  • Які потрібні документи для позбавлення батька батьківських прав?
  • Які потрібні документи для позбавлення батька батьківських прав?
  • Чи можна позбавити колишнього чоловіка батьківських прав через несплату алі ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ