Як розділити спільне майно при розірванні шлюбу, якщо дружина зараз в іншій країні?

Колишня дружина розлучилася з мною без моєї згоди. У нас двоє дітей. Я навіть не знав про шлюборозлучному процесі. Купили з нею разом квартиру в м.Дніпропетровську (Україна). Три роки тому, я поїхав на заробітки в м. Москва, де і проживаю досі. Регулярно, кожен місяць, я висилав їй і дітям гроші через банк. Кожен місяць по два рази, на вихідні приїжджав до них додому. Сам я громадянин Росії. Народився і жив в м.Воронеж. Моя колишня дружина громадянка України. Але коли вийшла за мене заміж, то прописалася у моїх батьків (м.Воронеж. Росія), щоб отримати громадянство Росії. Тепер у неї два громадянства і два паспорти. Діти прописані в моїх батьків (м.Воронеж. Росія) і так само з слів моєї колишньої дружини, в нашій, спільно нажитий квартирі м.Дніпропетровськ (Україна).
Питання: Чи можу я відсудити у колишньої моєї дружини свою частку в спільно нажитий квартирі і в який суд звертатися? Російський або Український? Я так розумію, що наші законодавства схожі.

Ігор

Відповідь юриста:

Привіт Ігор. Ви можете направити позовну заяву про розподіл спільного майна за місцем знаходження відповідача, якщо відповідач зараз перебуває в Україні, то в український суд. Для більш повної відповіді недостатньо наданої інформації, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася.

 

Додаткові матеріали:

  • Як отримати медичний поліс в РФ іноземним громадянам?
  • Чи може дружина претендувати на майно зареєстроване на чоловіка під час шлю ...
  • Що робити якщо прописана в квартирі громадянка здає муніципальне житло в пі ...
  • Що робити якщо дружина не дає зустрітися з дитиною і живе в іншій країні?
  • Чи має колишня дружина права на квартиру, придбану в шлюбі на кошти, вируче ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ