Чи можуть позбавити батьківських прав на підставі нетрадиційної орієнтації матері дитини?

Мені 40 лет.У виховую сина одна, без допомоги кого небудь, тільки дотація на дитину від государства.Моя мати проживає з нами, але у нас все раздельно.Она пенсіонер-інвалід2 групи але при цьому йде в запої і веде себе неодекватно навіть в присутності мого сина, а йому всього 10лет.Синок слабенький здоров'ям і я при можливості беру путівки в санаторій № 18.Ему там подобається і він проситься туди на наступний заезд.Еслі виходить я дістаю ще путівку, але моя мати думає що я спихає його туди що б жити для себе. Я працюю 5 днів на тиждень, а на вихідні приїжджаю до сина в санаторій.У мене скрутне становище з грошима і я здаю місце ліжко своїй подрузі, вона допомагає мені у всьому, а мати наговорює на нас всякі гидоти. подруга живе в нашій з сином кімнаті, у матері окрема і в квартирі прибираємо і дотримуємося чистоту тільки ми з подругою, а мати це дратує. Син до подруги ставиться добре, шанобливо, а мати-бабуся налаштовує його проти нас кажучи що ми його здамо в дитячий будинок або що твоя мама лезбіянка.Естественно у дитини починається істерика і він починає ставити мені питання, а я в шоці! Я намагаюся успакоіть його але самі розумієте , це не так просто.І з цього я намагаюся захистити його від "бабусі " як могу.Мать подолу на мене в суд щоб позбавити батьківських прав. ПИТАННЯ?-Які мені треба зробити дії і що зробити щоб суд був на моїй стороні?

Лариса.

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Лариса. 1. Ст. 69 СК РФ: Батьки (один з них) можуть бути позбавлені батьківських прав, якщо вони:
- Ухиляються від виконання обов'язків батьків, у тому числі при злісному ухиленні від сплати аліментів;
- Відмовляються без поважних причин взяти свою дитину з пологового будинку (відділення) або з іншого лікувального закладу, виховного закладу, установи соціального захисту населення або з аналогічних організацій;
- Зловживають своїми батьківськими правами;
- Жорстоко поводяться з дітьми, в тому числі здійснюють фізичне чи психічне насильство над ними, зазіхають на їх статеву недоторканність;
- Є хворими хронічним алкоголізмом або наркоманією;
- Вчинили умисний злочин проти життя чи здоров'я своїх дітей або проти життя чи здоров'я чоловіка.
Даний перелік є вичерпним і не містить вказівок на нетрадиційність орієнтації батьків дитини, навіть якщо б ця інформація була б правдою.

2. Наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи. Необхідно знати у чиїй власності перебуває квартира, в якій ви проживаєте: приватизована або муніципальна?

 

Додаткові матеріали:

  • Коли мати можуть позбавити її батьківських прав по відношенню до дитини?
  • Чи можна позбавити колишнього чоловіка батьківських прав через несплату алі ...
  • Чи можна позбавити батьківських прав батька дитини, який постійно п'є?
  • Чи може мати, позбавлена батьківських прав, вимагати від батька дитини алім ...
  • Позбавлення батьківських прав батька - алкоголіка, не платив аліменти

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ